Obljetnica pogibije Damira Nađa

Podijeli


     Policijski ratni veterani iz Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Policije Garešnica, predstavnici Policijske postaje Garešnica i članovi obitelji obilježili su 24. godišnjicu pogibije Damira Nađa koji je kao djelatnik garešničke ratne Policijske postaje poginuo u Domovinskom ratu. Zapalili su svijeće i položili vijence prvo kod spomenika ispred zgrade Policijske postaje Garešnica, a potom na njegovom grobu na garešničkom gradskom groblju.

Ukrao bicikl

Podijeli


Tragamo za nepoznatim počiniteljem

FOTO: Ilustracija

U noći s 21. na 22. rujna, u Osijeku, nepoznati je počinitelj ukrao bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade.

Vlasniku 53- godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljem.
 

Stranica

Pet novopozitivnih na koronavirus

Podijeli


U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije pet je novih osoba pozitivno na koronavirus; tri imaju boravište na području Grada Osijeka, a po jedna na području Grada Donji Miholjac i Općina Strizivojna. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 290 uzoraka.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za još 30 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 443 osoba.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 19 pacijenata oboljelih od COVID-19 od kojih je jedan na respiratoru.

Policija je obavila 52 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.Source link

„Najstariji zanat“ u četvrtak, 24. rujna u Istarskom narodnom kazalištu

Podijeli


U četvrtak, 24. rujna 2020. godine Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula ugostit će zagrebačko kazalište Komedija s predstavom “Najstariji zanat”.

Riječ je o kazališnom komadu Paule Vogel, jedne od najvećih živućih dramatičarki u Sjedinjenim Američkim Državama, pa i u svijetu, koja u svojim djelima često progovara o društveno angažiranim temama, seksualnom zlostavljanju, istospolnim zajednicama, homofobiji, ali njezina velika tema su uvijek iznova žene i njihova sudbina u društvu. O njima progovara s dubokim razumijevanjem i ljubavlju, a njena satirička oštrica usmjerena je na nepravde i nelogičnosti s kojima se žene uvijek iznova bore.

Režiju potpisuje Nina Kleflin, kostimografiju Sara Lovrić Caparin, scenografiju Tomislav Ruszkowski, glazbu Nikolina Belan, a dizajn svjetla Anđelko Kos.

U ulogama pet žena našle su se poznate hrvatske kazališne glumice: Mila Elegović, Marija Jerneić ili u alternaciji Nera Stipičević, Nada Abrus, Jasna Bilušić i Mirela Brekalo Popović.

„Najstariji zanat“, gorko slatka drama Paule Vogel govori o ženama i o njihovoj ranjivosti, njihovom položaju u svijetu i nastojanju da ga promijene. Predstava iskreno progovara o dubokoj osamljenosti, starosti i o egzistencijalnom strahu.

Početak predstave je u 20 sati.

Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen.