IVANEC Počeli pripremni radovi za postavljanje nove vertikalne prometne signalizacije („totema“)

Podijeli


Srijeda

Grad Ivanec krenuo je s pripremnim radovima za postavljanje nove prometne signalizacije (tzv. totema), koja će sve putnike i vozače usmjeravati prema poslovnim objektima u Poslovnoj zoni Ivanec-istok, Industrijskoj zoni i u Gospodarskoj zoni.

Najviše će ih biti postavljeno uz državnu cestu D35 (obilaznica), a jedan „totem“ će se postaviti uz županijsku cestu Ivanec – Jerovec.

Postavit će se dvije vrste vertikalne signalizacije i to pet „totema“ u dimenzijama 120×350 cm i 120×300 cm te dva obavijesna putokaza dimenzija 100×30 cm i to na mjesta koja su precizno određena elaboratom i projektom koji je izradila tvrtka PRE-CON iz Varaždina.

„Totemi“ će imati ugrađenu LED rasvjetu. Kako bi se omogućilo njihovo priključenje na električnu energiju, u tijeku su radovi koje izvodi Ivkom d.d., a vrijedni su 24.750 kuna.

Cilj postavljanja ovakve signalizacije jest postizanje bolje vidljivosti i dostupnosti svih poslovnih subjekata koji posluju u ivanečkim poduzetničkim zonama.

Postavljanje nove signalizacije usuglašeno je s Hrvatskim cestama i ŽUC-om.

Što se tiče nabave i postavljanja „totema“, temeljem provedenog natječajnog postupka Grad je ove poslove povjerio varaždinskom poduzeću Crtorad signalizacija d.o.o.

Radovi su vrijedni 92.500 kuna.Isplata novčane pomoći za roditelja odgojitelja

Podijeli


Ured za demografiju obavještava kako je započela isplata korisnicima novčane pomoći za roditelja odgojitelja, a prema obavijesti Gradskog ureda za financije.
Informacije o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja mogu se pronaći OVDJE.
 

Kaznena djela na području PU osječko – baranjske

Podijeli


U protekla 24 sata evidentirali smo četrnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo dva kaznena djela krađa

FOTO: Ilustracija

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo četrnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo dva kaznena djela krađa.
 

Stranica

Početak radova na Kaštelu u sklopu projekta „Pulski fortifikacijski sustav kao novi kulturno turistički proizvod“

Podijeli


U četvrtak, 24. rujna 2020. godine u 11 sati na Kaštelu najavit će se početak radova na razini utvrde u sklopu projekta „Pulski fortifikacijski sustav kao novi kulturno turistički proizvod“.
Projekt se provodi kroz program Koherentnost i kohezija u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam). 

Na konferenciji za medije sudjelovat će pulski gradonačelnik Boris Miletić, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.