U utorak 7. srpnja održana 29. sjednica Gradskog vijeća

Podijeli


Vijesti

U utorak 7. srpnja održana 29. sjednica Gradskog vijeća

08.07.2020. /// Novigrad Vijesti / Gradsko vijeće

U utorak 7. srpnja održana je 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Novigrada-Cittanova, s jednom točkom dnevnog reda.

Jednoglasno je usvojena Odluka o donošenju II Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Novigrada-Cittanova, na temelju konačnog prijedloga PPUGN-a koji je vijećnicima prezentiran na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Amandman koji je na prošloj sjednici predložen i prihvaćen od strane Gradskog vijeća, nije dobio odgovarajuću suglasnost nadležnog ministarstva i time nije mogao biti uključen u ovaj prijedlog izmjena i dopuna. Slijedom očitovanja ministarstva potrebno je pokretanje novog postupka ciljanih Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja, a nakon usvajanja ovih II Izmjena i dopuna. Za sljedeću sjednicu Gradskog vijeća pripremit će se stoga nova Odluka o ciljanim izmjenama i dopunama PPUGN-a, radi primjerene ugradnje planskog rješenja predloženog amandmanom.

Da podsjetimo, na prošloj sjednici vijećnik Moreno Ivančić (IDS) podnio je amandman kojim se predlaže promjena namjene dijela zemljišta, ukupne površine 64,5 hektara, iz „šume gospodarske namjene“ u „ostala obradiva tla“. Obrazložio je kako je to zemljište u vlasništvu RH ugovorom o zakupu 2007. godine dano na korištenje na 50 godina radi podizanja višegodišnjeg nasada maslina i ne nalazi se u šumskogospodarskoj osnovi Hrvatskih šuma, pa namjena predviđena ovim izmjenama i dopunama Prostornog plana nije u skladu s privedenom namjenom, postojećim ugovorom i važećim Programom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem.

Dodajmo kako je ova 29. sjednica Gradskog vijeća održana u elektronskom obliku, prilagođena propisanim mjerama radi sprječavanja širenja koronavirusa, te napucima Ministarstva uprave RH.

 

 

Dodijeljena priznanja Grada Virovitice: Zlatne plakete Drašku Zidaru i Miji Pavelku te Ranku Careviću

Podijeli


Kao i svake godine, u povodu proslave Dana grada – Rokova, Grad Virovitica je dodijelio priznanja onima koji su nas zadužili svojim trudom, radom, rezultatima i zalaganjem za opće dobro. Zbog koronavirusa ove se godine neće održati svečana sjednica Gradskog vijeća pa su dobitnicima priznanja uručena nakon današnje (ponedjeljak) redovne sjednice, a uoči samog Rokova.

Ovogodišnje Zlatne plakete Grada Virovitice dobili su Ranko Carević, za izniman doprinos u provedbi kapitalnih i velikih projekata grada, te Draško Zidar i Mijo Pavelko, za 30 godina neprekidnog emitiranja emisije „Mikeš i Prco“ i očuvanja tradicije jezika i običaja Virovitice.

Zahvalnice Grada Virovitice dobili su Lančić Ljerka i Slavko, za dugogodišnji rad i angažman u području udomiteljstva, Željko Čubrlo, za doprinos u promoviranju obrtništva i staklarske struke, Mihaela Kulej, za unapređenje muzeološke struke i značajan doprinos na području
kulturno-povijesnih djelatnosti, Mirko Poljanac, za promicanje prava branitelja iz Domovinskog rata i doprinos u radu HVIDRA-e Virovitica, Matija Relić, za iznimne rezultate i promicanje sporta na području grada Virovitice, Igor Petrović, za 100 dobrovoljnih darovanja krvi, Udruga pčelara Virovitica, povodom 100 godina rada za promociju pčelarstva na području grada Virovitice, te HPD Rodoljub, povodom 140 godina rada.

Zlatne plakete i zahvalnice podijelili su im predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss i gradonačelnik Ivica Kirin, koji su im zahvalili na svemu što su učinili za Viroviticu i svoje sugrađane te im prigodno čestitali. U ime nagrađenih zahvalu Gradu i građanima koji su ih predložili za ova priznanja, uputio je Mijo Pavelko.

– Čast nam je i zadovoljstvo što smo primili ova priznanja. Ona daju obvezu da i dalje ustrajemo u našem radu – rekao je Pavelko.

(www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak)Izložba „Nosiva tradicija“, crkva sv. Jurja u Pagu od 10.-16.8.2020.

Podijeli


I ovoga ljeta u modi je nosiva tradicija. Od danas u crkvi Svetoga Jurja u Veloj ulici u Pagu možete posjetiti izložbu „Nosiva tradicija“. “Nosiva tradicija” – predstavlja samo djelić paške bogate dote koja je prikazana na jedan moderan, stilizirani način koji omogućava izlazak dote na svjetlo dana.

U sklopu izložbe biti će održana i prodajna izložba autorskog nakita Sunčane More. Autorica nakita inspiraciju je pronašla u paškoj čipki, a ljepota ovog nakita najbolje se vidi uživo jer se radi o igri sjene i svjetlosti. Paške ulice kao modna pista, zašto ne?
Izložba je otvorena od 10.-16. kolovoza 2020. godine u vremenu od 20.00 do 23.00 sata.

117595397 311786956733670 3655460734355016232 n

Tijekom vikenda u Zagrebu 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Podijeli


U Zagrebu je od petka do danas zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze virusom Covid-19, a ukupno je 171 aktivan slučaj, objavljeno je danas na konferenciji za novinare zagrebačkog Stožera Civilne zaštite.

U petak je bilo 12 slučajeva zaraze, u subotu 18, dok je u nedjelju bilo 17 pozitivnih.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda dr. Andrija Štampar Sandra Šikić izvijestila je kako je od jučerašnjih 17 novooboljelih deset osoba povezano s boravkom na godišnjim odmorima, pet osoba su kontakti ranije zaraženih osoba, a za dvoje je nejasna epidemiološka anamneza. Zamjenica Šikić pozvala je građane na dodatan oprez bez obzira gdje se nalazili napomenuvši kako nema mjesta opuštanju.

Zamjenica gradonačelnika doc.dr.sc. Olivera Majić iznijela je podatke vezane uz poplavu kazavši kako je do sada obrađeno i upisano 1 805 zahtjeva, a budući da dolazi do dupliranja pristiglih zahtjeva očekuje se da će ih biti oko 2 000.

Na pitanje koje se tiče građana smještenih u SD Cvjetno naselje, zamjenica Majić rekla je kako Grad Zagreb kontinuirano vodi razgovore s nadležnim Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kako bi iznašli rješenje za građane koji su tamo smješteni. „Sredinom idućeg tjedna precizirati će se novi uvjeti, temeljem kojih će Grad Zagreb i Ministarstvo raspisati novi Javni poziv, kako bi se do sredine rujna adekvatno smjestili svi sugrađani koji se nalaze u Studentskom domu. Nastojimo fleksibilizirati kriterije kako bi obuhvatili što veći broj građana“.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva su izvijestili kako je tijekom vikenda prikupljeno 110 tona građevinskog otpada s 36 lokacija.