Prosinac u Puli – još samo četiri dana do početka zabave!

Podijeli


Sa 170 programa na 40 lokacija, ovogodišnja manifestacija Prosinac u Puli – Dicembre in città nedvojbeno jamči raznovrsnu zabavu na svakom koraku. Sve je spremno za još jedno nezaboravno izdanje; ukrasi su postavljeni diljem grada, između Palače i Augustovog hrama smještena je božićna jelka a klizalište je već poprimilo prve čvrste slojeve leda. Uvod u najveseliji mjesec u godini započinje 29. studenog simboličnim paljenjem osam metarske jelke na Portarati, nakon čega slijedi koncert energične grupe The Night Express. Veselu atmosferu ojačati će obližnje Klizalište, Čarobno šuma i nikad bogatija ugostiteljska ponuda na Giardinima. U suradnji sa 65 suorganizatora, Prosinac u Puli obiluje glazbenim, plesnim, kazališnim, izložbenim, sportskim i brojnim drugim programima čime je Pula ujedno sagradila čvrst status tražene adventske destinacije. Uz tradicionalno izvrsno posjećene programe, poput Dočeka Sv. Nikole, Djeda Mraza, Klizališta i brojnih programa u Čarobnoj šumi, Kazalištu, Gradskoj knjižnici i Tržnici, uvod kraj 2019. godine zaokružit će čak četiri novogodišnja dočeka; Nola na Giardinima, Šajeta na Portarati, Party u Klubu Kotač i  Zabranjeno Pušenje, uz DJ-a M. Funkovich i grupu Le Monde, na Trgu Forum.

Cjelokupni raspored može se pronaći i preuzeti na stranici prosinacupuli.hrIsplata novčane pomoći za roditelja odgojitelja

Podijeli


Ured za demografiju obavještava kako je započela isplata korisnicima novčane pomoći za roditelja odgojitelja, a prema obavijesti Gradskog ureda za financije.
Informacije o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja mogu se pronaći OVDJE.
 

Kaznena djela na području PU osječko – baranjske

Podijeli


U protekla 24 sata evidentirali smo četrnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo dva kaznena djela krađa

FOTO: Ilustracija

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirali smo četrnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo dva kaznena djela krađa.
 

Stranica

Početak radova na Kaštelu u sklopu projekta „Pulski fortifikacijski sustav kao novi kulturno turistički proizvod“

Podijeli


U četvrtak, 24. rujna 2020. godine u 11 sati na Kaštelu najavit će se početak radova na razini utvrde u sklopu projekta „Pulski fortifikacijski sustav kao novi kulturno turistički proizvod“.
Projekt se provodi kroz program Koherentnost i kohezija u sklopu Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam). 

Na konferenciji za medije sudjelovat će pulski gradonačelnik Boris Miletić, ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac i direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj.