eObrasci. Novi, brži i jednostavniji način slanja Zahtjeva za propusnice

Podijeli


Kako bi svojim građanima maksimalno olakšao i ubrzao proces dobivanja propusnica, Grad Rovinj-Rovigno je uveo online sustav slanja i zaprimanja zahtjeva za propusnice.

Naime, zahtjev je moguće predati preko platforme e-Obrasci,  koja je uvedena krajem prošle godine kako bi se građanima olakšalo slanje raznih Zahtjeva poput onog za izdavanje dozvole ulaska u pješačku zonu, na način da umjesto dolaska u Gradsku upravu iste mogu predati online.

Zahtjev za odobrenje propusnice se, dakle, nije potrebno više poslati preko e-maila, već je dovoljno ispuniti obrazac na slijedećem linku (https://script.google.com/macros/s/AKfycbzT2LvyZniZ2mVcRBr5B972ugvakgtEzFUAP0U9Ptf1ImML8_U/exec) te kliknuti na «Pošalji», nakon čega će Vam isti biti poslan ovjeren putem e-maila, odnosno obavijest da je isti odbijen.

Ovim putem napominjemo kako se zahtjevi za odobrenje propusnice upućuju Stožeru samo što se tiče mjere II.e (radi vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština), te su za sve ostale slučajeve dužni zatražiti odobrenje od poslodavaca, tj. odgovornih osoba u pravnim osobama te od liječnika obiteljske medicine.

 

Ukrao bicikl

Podijeli


Tragamo za nepoznatim počiniteljem

FOTO: Ilustracija

U noći s 21. na 22. rujna, u Osijeku, nepoznati je počinitelj ukrao bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade.

Vlasniku 53- godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljem.
 

Stranica

Pet novopozitivnih na koronavirus

Podijeli


U zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije pet je novih osoba pozitivno na koronavirus; tri imaju boravište na području Grada Osijeka, a po jedna na području Grada Donji Miholjac i Općina Strizivojna. U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije obrađeno je ukupno 290 uzoraka.

Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za još 30 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 443 osoba.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 19 pacijenata oboljelih od COVID-19 od kojih je jedan na respiratoru.

Policija je obavila 52 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji, a svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.Source link

„Najstariji zanat“ u četvrtak, 24. rujna u Istarskom narodnom kazalištu

Podijeli


U četvrtak, 24. rujna 2020. godine Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula ugostit će zagrebačko kazalište Komedija s predstavom “Najstariji zanat”.

Riječ je o kazališnom komadu Paule Vogel, jedne od najvećih živućih dramatičarki u Sjedinjenim Američkim Državama, pa i u svijetu, koja u svojim djelima često progovara o društveno angažiranim temama, seksualnom zlostavljanju, istospolnim zajednicama, homofobiji, ali njezina velika tema su uvijek iznova žene i njihova sudbina u društvu. O njima progovara s dubokim razumijevanjem i ljubavlju, a njena satirička oštrica usmjerena je na nepravde i nelogičnosti s kojima se žene uvijek iznova bore.

Režiju potpisuje Nina Kleflin, kostimografiju Sara Lovrić Caparin, scenografiju Tomislav Ruszkowski, glazbu Nikolina Belan, a dizajn svjetla Anđelko Kos.

U ulogama pet žena našle su se poznate hrvatske kazališne glumice: Mila Elegović, Marija Jerneić ili u alternaciji Nera Stipičević, Nada Abrus, Jasna Bilušić i Mirela Brekalo Popović.

„Najstariji zanat“, gorko slatka drama Paule Vogel govori o ženama i o njihovoj ranjivosti, njihovom položaju u svijetu i nastojanju da ga promijene. Predstava iskreno progovara o dubokoj osamljenosti, starosti i o egzistencijalnom strahu.

Početak predstave je u 20 sati.

Zbog epidemioloških mjera broj posjetitelja je ograničen.