U protekla 24 sata 19 novooboljelih u Zagrebu

Podijeli


U posljednja 24 sata Zagreb bilježi 19 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid 19, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba u Gradskoj upravi. 

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 707 osoba, dok su mjere samoizolacije izrečene za njih 137, istaknula je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Sandra Šikić, te dodala da je od ukupnog broja novozaraženih njih osam su kontakti  s prethodno pozitivnim covid osobama, šest imaju negativnu epidemiološku anamnezu, troje su došli iz BIH, jedna osoba se vratila s godišnjeg odmora iz Vukovarsko- srijemske županije i za jednu je epidemiološka obrada u tijeku. U Zagrebu je trenutno 515 aktivnih slučajeva i 1430 aktivnih samoizolacija.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić istaknula je da je do sada u hostel Arena useljeno 149 osoba u 80 soba. Do sutra navečer znat ćemo točan broja osoba koje će biti smještene u hostelu i tada ćemo moći napraviti razmještaj po sobama, kazala je zamjenica Majić te dodala da će na 4. katu hostela osigurati i prostorije sa policama i ormarima kako bi sobe bile što manje zatrpane stvarima.

Iz Policijske uprave Zagreb izvijestili su da u protekla 24 sata nije zabilježeno kršenje odluka Nacionalnog stožera RH, ali je zabilježeno jedno kršenje mjere samoizolacije.

Iz Komunalnog i prometnog redarstva kazali su da su redari tijekom jučerašnjeg dana prikupili 111 tone građevinskog otpada sa 83 lokacije.
 

Udruga sv. Juraj: Igor Krušić postao državni prvak u streličarstvu- instinktivni luk

PodijeliSrijeda, 23. rujna 2020.

U subotu, 19. rujna 2020. godine u Oroslavju održano je prvenstvo u metnom streličarstvu (Instinktivni luk) gdje je u vrlo jakoj konkurenciji u raspucavanju đurđevčanin i član Udruge Sveti Juraj – Igor Krušić došao do samog finala i postao državni prvak u instinktivnom luku.

Igor je zajedno sa svojim klubom SK Kune postao i timski prvak sa srušenim državnim rekordom 2040 krugova u sastavu sljedećih članova: Tomislav Nemet, Dario Marosevic i Igor Krušić -Igis.

Čestitke Igoru na odličnom rezultatu.

Regulacija prometa povodom održavanja utrke Ina Delta rally

Podijeli


Gradski ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izdao je prometnu suglasnost za privremeno zatvaranje prometa radi održavanja utrke „Zagreb Open – 46. Ina Delta rally” na slijedećim lokacijama:

  •  24. 9. 2020. od 19.00 do 24.00 sata i 26. 9. 2020. od 17.00 do 23.00 sata: Vlaška (od Palmotićeva do Bakačeve) – Europski trg – Bakačeva – Trg bana J. Jelačića – Jurišićeva (do Kurelčeve) – Kurelčeva;
  • 25. 9. 2020. od 15.45 do 24.00 sata: J. Antalla (od sjevernog ulaza u Velesajam prema istoku do Avenije Većeslava Holjevca) – D. Tomljanovića (od Avenije Većeslava Holjevca do E. Murtića) – Avenija V. Holjevca (od Slavonske avenije do Avenije Dubrovnik) – sve prometnice na istočnom parkiralištu Velesajma;
  • 26. 9. 2020. od 07.30 do 19.00 sati: Sljemenska cesta (od raskrižja prema žičari) – Sljeme (Dom željezničara) – Šestine (restoran Šestinski lagvić);
  •  26. 9. 2020. od 09.40. do 19.00 sati: Pile (sjeverni ulaz na parkiralište brdske utrke) – Hunjka – Puntijarka – Sljeme (Dom željezničara) – Šestine (Restoran Šestinski lagvić).

Ukrao bicikl

Podijeli


Tragamo za nepoznatim počiniteljem

FOTO: Ilustracija

U noći s 21. na 22. rujna, u Osijeku, nepoznati je počinitelj ukrao bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade.

Vlasniku 53- godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljem.
 

Stranica